Вести

Отворено једно од највећих реконструисаних игралишта за децу

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић и члан Градског већа за спорт Предраг Стевовић са сарадницима отворили су реконструисано дечије игралиште у Улици Краља Петра I, код Перона, једно од највећих игралишта за децу у граду. Вредност радова је 1,85 милиона динара са ПДВ-ом.

План за ову годину је да отворимо шест игралишта за децу, до сада смо отворили седам реконструисаних спортских терена, четири теретане на отвореном и четири фискултурне сале, каже градоначелник Дашић. Задовољан сам постигнутим резултатом. Посебан значај има ово игралиште у центру града, једно од већих на којем се играју не само деца која овде и живе већ и малишани из других делова града када шетају са својим родитељима.

После дужег времена реконструисали смо и средили игралиште за децу у центру града и то по стандардима какве Крагујевац заслужује. То нас чини примером за друге градове и општине који желе да се угледају на нас, каже Стевовић, члан Градског већа. Из градског буџета за радове са ПДВ-ом издвојено је 1,85 милиона динара, а на иницијативу градоначелника Дашића и уз његову подршку наставићемо са обнављањем спортске инфраструктуре и још већим улагањем следеће године и сигуран сам да смо на добром путу, истакао је Стевовић.

Имајући у виду да је игралиште код Перона једно од три највећих игралишта у граду које окупља и највећи број малишана, захтевало је потпуну и детаљну реконструкцију, каже Јасмина Михајловић, директорка Шумадије доо. Дотрајале справе више нису биле безбедне за децу па смо их у потпуности заменили. У складу са Правилником о безбедности дечијих игралишта поставили смо сертификовану тартан подлогу. Ово је прво дечије игралиште за које смо у халама нашег предузећа произвели гумену подлогу а тиме смо заокружили процес производње справа и подлоге за дечија игралишта.