Вести

Отворен помоћни атлетски центар у оквиру "Артема"

Удворишту Дома ученика средњих школа „Артем“ отворен је помоћни атлетски центар како би крагујевачки атлетичари након рушења Стадиона „Чика Дача“ наставили регуларно да тренирају. Отварању су присуствовали председник Привременог органа Града Крагујевца Никола Дашић са сарадницима, представници управе ФК „Раднички 1923“, АК „Раднички“ и „Артема“.

Због рушења старог и изградње новог Стадиона „Чика Дача“ атлетичари су стрепели да ће остати без свог дома. Ово је показатељ да локална самоуправа и држава Србија размишљају о нашим атлетичарима, истакао је спортски директор ФК „Раднички 1923“, Славко Перовић. Атлетичари ће овде моћи да проведу прелазни период од тренутка рушења „Чика Даче“ док се не направи велики атлетски стадион, а стаза је погодна и за рекреативне тренинге. Љубитељи рекреативног трчања који желе да промене амбијент сада у Крагујевцу имају неколико места где могу да проведу своје време, рекао је Перовић, подсетивши на недавно сређене стазе код Бубањског језера и у Шумарицама.

Када смо сазнали да ће држава помоћи у изградњи новог Стадиона „Чика Дача“ морали смо да размишљамо о алтернативи, о релоцирању и прављењу нове атлетске стазе, нагласио је члан Привременог органа Града Крагујевца, Предраг Стевовић. Желели смо да у међувремену направимо помоћни атлетски центар који би нашем клубу омогућио да несметано обавља тренажне активности, а захваљујући атлетској стази коју смо пре неколико година изградили у сарадњи са Министарством просвете, брзо смо дошли до решења. Град је определио близу 1,6 милиона динара за набавку стамбених контејнера који ће Атлетском клубу „Раднички“ омогућити да на овом месту имају све потребне услове. Овде ће бити смештена сва опрема клуба, свлачионице, канцеларије и приликом рушења стадиона атлетичари ни у једном тренутку неће остати без своје стазе, поручио је Стевовић.

Секретар Атлетског клуба „Раднички“, Слободан Спасић, захвалио је Министарству просвете, Граду Крагујевцу и „Артему“ што су им изашли у сусрет и нашли привремено решење до изградње атлетског стадиона. На овај начин су створени елементарни услови да се процес тренинга неометано настави и атлетика у Крагујевцу настави да живи док поново не добије своју кућу, рекао је Спасић.

 

Извор: Град Крагујевац