Вести

Отворен боравак за лица са инвалидитетом "Вера" у присуству министра за рад, запошљавање борачка и социјална питања Николе Селаковића

Дневни боравак за лица са инвалидитетом „Вера“, свечано је отворен данас у присуству Николе Селаковића, министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, владике шумадијског господина Јована, председника Привременог органа града Крагујевца, Николе Дашића, директора компаније Агромаркет, Душана Мојсиловића и многобројних званица. Изградњу објекта финансирала је Агромаркет фондација, а парцелу, инфраструктуру и прикључке обезбедио је град Крагујевац. Новоизграђени објекат капацитета 30 корисника налази се у непосредној близини Спортског центра „Искра“.

 

У данашње време је  лепо видети  када успешне компаније и успешни појединци, у складу са називом овог објекта, враћају веру. Овај објекат се зове „Вера“ и подсећа нас на то да постоји нешто добро у сваком човеку, да је човек када је успешан спреман да део свог успеха подели са онима којима је у животу теже. Захваљујем се компанији Агромаркет и свим привредницима града Крагујевца који на различите начине помажу свом граду и дају нам подстицај да буде све бољи, али не само у смислу привредног развоја, него и бољи као друштво – казао је Дашић.

 

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Никола Селаковић истакао је да овакав објекат који град Крагујевац данас добија на употребу нема ни један град у Србији и апсолутно може да послужи као огледни пример другим градовима како један објекат овакве намене треба да изгледа, а компанија „Агромаркет“ је прави пример здраве и јаке компаније која бележи озбиљне пословне резултате и друштвено одговорног пословања.

 

Заиста сам импресиониран тиме како овај објекат изгледа. Посебано сам нагласио чињеницу да је ово најбољи објекат ове намене у Србији, да је невероватна великодушност донатора који је за изградњу овог објекта издвојио 620.000 евра, око 70 милиона динара, и тиме омогућио оним породицама у оквиру којих постоје особе са инвалидитетом, деца са инвалидитетом, да добију дневни боравак који ће им омогућити да боље проведу дан, а њиховим родитељима, онима који о њима даноноћно брину да добију време када могу да раде, да привређују, зарађују како би том детету и читавој породици омогућили бољи и квалитетнији живот – казао је Селаковић.

 

Председник Агромаркет фондације, Драган Ђорђевић, каже да Агромаркет постоји преко 33 године на подручју града Крагујевца, али да последњих година досеже и до земаља Европске уније. Основни циљ нам је да помажемо најпре локалној заједници, а круна досадашњег рада Агромаркета је отварање дневног боравка за особе са инвалидитетом „Вера“ који заједно са Градом Крагујевцем донирамо најосетљивијој групи наших суграђана, истакао је Ђорђевић.

 

Извор: Град Крагујевац