Вести

Одржана седница Грдаског штаба за ванредне ситуације

"У сусрет новогодишњим и божићним празницима данас смо на другој редовној седници Градског штаба за ванредне ситуације, поред осталог, усвојили Закључак о појачаном инспекцијском надзору употребе пиротехничких средстава, којим се Градској управи за инспекцијске послове и комуналну милицију налаже појачани инспекцијски надзор употребе и продаје пиротехничких средстава. 

Комунална инспекција ће у сарадњи са комуналном милицијом, посебно контролисати ванпијачну продају на јавним површинама, а лица која буду затечена у нелегалној и неовлашћеној продаји пиротехничких производа кажњаваће се издавањем прекршајног налога и запленом затечене робе. Појачана контрола биће у зонама пијаца, као и на осталим локацијама које су до сада познате као редовне локације на којима се појављује овакав вид продаје.

На седници смо разматрали и извештај о тренутној епидемиолошкој ситуацији на територији града Крагујевца, о спроведеним активностима на уређењу водотокова првог и другог реда, а усвојили смо и Годишњи план рада Градског штаба за ванредне ситуације за 2024. годину",  рекао је председник Привременог органа града Крагујевца Никола Дашић. 

 

Извор: званични Инстаграм и Фејсбук налог председника Привременог органа града Крагујевца Николе Дашића