Вести

Обраћање градоначелника Дашића студентима Женског универзитета Сангшин у Сеулу

Амбасадор Републике Србије у Републици Кореји Немања Грбић посетио је Женски универзитет Сангшин у Сеулу, где се састао са председником Универзитета Ју Сонг Куном. Он је захвалио амбасадору Грбићу на посети и пренео захвалност због помоћи Амбасаде у успостављању сарадње са Универзитетом у Крагујевцу. Изразио је спремност за даље унапређење сарадње са Србијом.

Амбасадор Грбић је студентима одржао предавање о Србији, представивши нашу земљу и односе између Србије и Кореје. Студенти су показали велико интересовање и активно учествовали у предавању.

У оквиру предавања, студентима се видео поруком обратио и градоначелник Крагујевца Никола Дашић, који је пренео најтоплије поздраве из Србије и Крагујевца. Поздрављајући потписивање Меморандума о разумевању између Универзитета у Крагујевцу и Универзитета Сангшин, Дашић је рекао да је први корак учињен на обострано задовољство, те да је ово прилика да укратко представи Крагујевац, који ће по свој прилици за неке од студената Универзитета Сангшин бити место стицања нових знања и познанстава.

Препознатљив по металском комплексу, сада се уз Државни дата центар позиционира и на дигиталној мапи Европе и света као Smart sity. Из овог Дата центра иде и сва инфраструктура везана за развој вештачке интелигенције у Србији, што Крагујевцу даје потпуно другачије могућности за будући развој, али и перспективу за младе људе да остају овде.

Крагујевац се данас убрзано развија захваљујући светским компанијама које су нам поклониле поверење. Значајна карика у развоју града је и наш Универзитет који у свом саставу има 12 факултета. Тешко је у свега неколико минута представити Крагујевац – град богате историје. Ово су само основни подаци о граду – некадашњој престоници Србије која много тога има да каже и покаже. Уверен сам да ћемо захваљујући споразуму који је склопљен између наших Универитета бити у прилици да се боље упознамо, поручио је Дашић пожелевши студентима Женског универзитета у Сеулу, добродошлицу у Крагујевац.

 

 

 

Извор: kragujevac.rs