Вести

Нови дигитални рендген апарат пуштен у рад у ЗЗЗР

У Застава Заводу за здравствену заштиту радника, данас је пуштен у рад нови дигитални рендген апарат, вредан око 12 милиона динара, који је обезбеђен средствима из буџета града. Пуштању у рад новог апарата у Служби радиологије присуствовао је градоначелник Никола Дашић, Гордана Дамњановић, чланица Градског већа за здравствену и социјалну заштиту, Биљана Илић Стошић, начелница Шумадијског управног округа, као и представници бројних установа социјалне и здравствене заштите.

Градоначелник Никола Дашић истакао је да је здравствена заштита један од приоритета града Крагујевца који треба да прати континуирано улагање у опрему и побољшање услова рада. Улагања у здравство и од стране државе су значајна, а град Крагујевац и овим примером доказује колико прати тај темпо и неретко иде корак испред.

Грађани заслужују озбиљну здравствену заштиту. Да би здравствена заштита на озбиљан начин била пружена, морате бити опремљени на прави начин. Претходни апарат који је замењен новим у служби радиологије је из 1978. године. Заиста је прошао предугачак период да би се на радиологији обезбедила нова опрема која ће омогућити пацијентима да квалитетно и у што краћем временском року искористе своје право на бесплатну здравствену заштиту – казао је Дашић.

Нада Миловановић, директорка Заставе Завода за здравствену заштиту радника истакла је да је немерљив значај овог апарата чиме се повећава квалитет здравствене заштите, обим пружања услуга, на задовољство запослених и корисника.

Дигитални рендген апарат је вредан 12 милиона динара, а ми смо из сопствених средстава адаптирали овај простор и сада имамо једно пристојно место где можемо да пружамо услуге на највишем могућем нивоу.

Ово је, када говоримо о појединачној вредности, највећа капитална инвестиција која је ушла у ову установу у последњем периоду. Ми смо од града добили и два аутомобила, гинеколошки сто, рачунарску опрему, и сада нам предстоји набавка опреме за физикалну медицину и рехабилитацију, за лабораторијску дијагностику, интерну медицину – казала је Нада Миловановић, директорка Заставе ЗЗЗР.

Апарат омогућава линковање и повезивање са свим ординацијама у установи, као и са другим апаратима које установа има. Дигитални апарат ће омогућити формирање базе података, тако да штампање снимака одлази у историју, што ће, како наводе, бити још једна велика уштеда за ову здравствену установу.

Иначе, ка Застава Заводу за здравствену заштиту радника гравитира око 30 000 осигураника, а здравствене услуге пружају и многобројним привредним субјектима. Међу 155 здравствених установа у Србији, ова установа се нашла на трећем месту по капитационој оцени.

 

Извор: Град Крагујевац