Вести

Нова столоарија у јаслицама "Шврћа" после више од пола века

У јаслицама „Шврћа“ Предшколске установе „Ђурђевдан“ у току су радови на замени комплетне столарије чије је извођење омогућено средствима које је Град Крагујевац добио на конкурсу Министарства за бригу о породици и демографију за унапређење мера популационе политике.

Радове је обишла начелница Шумадијског управног округа, Биљана Илић Стошић, подсетивши том приликом да је Крагујевац једна од 52 локалне самоуправе на нивоу државе која је препозната као пример добре праксе када је реч о бризи и подршци породици, родитељству и уопште свим грађанима.

Захваљујући пројекту Министарства за бригу о породици и демографију Град Крагујевац је успео да издвоји средства за замену столарије. За десетак дана радови ће бити приведени крају и наши најмлађи суграђани ће се уселити у ушушкане јаслице где ће им, поред тога што им је лепо и удобно, пре свега бити топло, казала је Илић Стошић. Она је додала да поред примера добре праксе подршке родитељству и породици има још примера подршке коју Град Крагујевац пружа из сопственог буџета и истакла да се годишње издваја 770 милиона динара за бесплатне карте за превоз свим ђацима, студентима и пензионерима, 440 милиона за суфинансирање боравка деце у вртићима и 8 милиона за куповину уџбеника свим ђацима првацима.

По речима директорке Предшколске установе „Ђурђевдан“, Сање Јаковљевић, столарија на овом објекту није мењана од 1963. године, али сви запослени су се трудили да услове у којима малишани бораве одржавају на високом нивоу. Унапређење физичке средине ће допринети много пријатнијој, здравијој и бољој атмосфери за игру, раст и развој деце, рекла је Јаковљевић, нагласивши да поред тога што ће им током зиме бити топлије, биће знатно смањен ниво буке која је неизбежна у централном делу града.

Малишани уписани у јаслице „Шврћа“ тренутно су смештени у вртић „Цицибан“ као локацијски најближи, а повратак у познати простор могу очекивати почетком новембра.

 

Извор: Град Крагујевац