Вести

Нова енергија и оптимизам за реализацију концепта "Скок у будућност“

 

Предлог председника Вучића да за новог мандатара кандидује Милоша Вучевића гарант је политике континуитета будуће извршне власти.

Одлука председника државе Александра Вучића да Скупштини Србије предложи Милоша Вучевића за следећег мандатара будуће српске Владе није никакво изненађење чак ни за површније пратиоце збивања на домаћој политичкој сцени.

Вишегодишњи и више него успешни градоначелник Новог Сада, потоњи још актуелни потпредседник Владе Србије у техничком мандату и министар одбране, те председник Српске напредне странке од прошле године, овај педесетпетогодишњи Новосађанин, адвокат пре политичког ангажмана, већ годинама слови за једног од најближихсарадника председника Вучића и, свакако, човек од његовог највећег поверења, што је логичан и неопходан предуслов за његово кандидовање за новог мандатара,свуд у свету, па тако и код нас. Милош Вучевић је у јавности већ дуго веома познато лице, нарочито по резултатима које је остваривао на свим досадашњим високим и веома одговорним државним функцијама. Сасвим је логично очекивати да ће владин тим под његовим руководством бити влада континуитета у односу на претходне. И сам господин Вучевић је већ у првим изјавама за медије то истакао, додавши да ће окосница будуће извршне власти бити пројекат „Скок у будућност“ који обухвата широки спектар развојних програма из научно-технолошке, енергетске, инфраструктурне и осталих кључно важних области и пројеката који су или већ започети или је њихова реализација у припреми. Милош Вучевић поседује несумњив политички ауторитет који ће му омогућити да формира ефикасан, функционалан и успешан тим извршне власти. Како је сам изјавио, он ће бити базиран на новој енергији и оптимизму, комбинацији свежих младалачких идеја и искуства, свему ономе што ће бити неопходно у тегобном временом које је несумњиво пред нама, околностима пуним изазова за које ће поред знања и стручности, жискуства и оригиналних решења бити неопходно и много храбрости, одважности и патриотизма, што су, између осталог, квалитети које је Милош Вучевић до сада небројено пута показао. 

 

                        Чланица Главног одбора

                       Српске напредне странке

                          и народна посланица 

                         Биљана Илић Стошић