Вести

Николић : Наставићемо да се боримо за Крагујевац

Владајућа коалиција у Крагујевцу направила је неколико потеза како би спречила промену локалне власти, али ће Српска напредна странка наставити да ради на томе да дође на чело Крагујевца на легитиман начин, изјавио је председник Извршног одбора СНС Радомир Николић.

"Сада када је СПС напустио владајућу коалицију и Верољуба Стевановића и прешао код нас у опозицију, разговарамо с њима о будућој сарадњи", рекао је за лист "Данас" Николић који је и први човек Градског одбора напредњака у Крагујевцу.

На питање да ли је заиста онемогућена промена градоначелника у наредних шест месеци због, како је рекао Саша Миленић из УРС, изгласавања неповерења њему као председнику скупштине града, Николић је одговорио да је Миленић сам покренуо иницијативу за изгласавање свог неповерења у градској скупштини.
"Донета је одлука и, према правилнику, у наредних шест месеци се иста ствар не може поново наћи на дневном реду, а једино председник скупштине може предложити градоначелника. Они сматрају да су тиме осигурали председника скупштине и градоначелника у наредних шест месеци", рекао је Николић.

Упитан да ли то значи да је, ипак, могуће променити власт пре истека тих шест месеци, Николић је одговорио: "Ако се направи нова већина - све је могуће".
"Разговарамо са ДС и СПС као опозиција са опозицијом у Крагујевцу. То је све што могу да кажем", рекао је Николић, одговарајући на питање да ли ће СНС можда морати да у коалицију позове и ДС.