Вести

Никола Дашић отворио такмичање Business Case Innovation Challenge 2021

MIND Park данас је био домаћин такмичења Business Case Innovation Challenge 2021: Rebranding the Šumadija Region, које је у стратешком партнерству са општином Топола, организовао Case Stady Club – највећа студентска менаџмент консалтинг организација у Југоисточној Европи.

Такмичење у коме је своје идеје и решења за брендирање Шумадије представило шест тимова младих људи отворио је градоначелник Крагујевца, Никола Дашић.

"Наш домаћин, MIND Park је посебан бисер града Крагујевца и потенцијал за даљи развој индустрије и Шумадије са свим њеним општинама. Mного срећних и задовољних људи данас овде раде a MIND групација има највећи импакт на Крагујевац и целу Шумадију, због чега ми је посебно задовољство да отворим овај значајан догађај", рекао је градоначелник Никола Дашић. 

"Поред индустрије за чији се развој Крагујевац бори, јако је важно да се добро представимо и у Србији и у региону и у читавом свету. Велике напоре улажемо у то, а већ у децембру, најавио је градоанечлник Крагујевац, ће се поред Београда и Новог Сада, представити на највећој светској изложби  Dubai EXPO 2021."

Шумадију, на свој начин, обогаћују Аранђеловац, Топола, Рача, Баточина, Лапово и Кнић и брендирање градова и општина има велики значај за њен даљи развој. Ово срце Србије, да би се даље развијало, важно је, да поред индустрије и нових радних места, има лепо окружење за живот и туристичке потенцијале, а млади људи су ти који у данашњем времену и окружењу, најбоље знају на који начин треба брендирати Шумадију за будућност, поручио је градоначелник и такмичарима пожелео пуно среће и добар наступ у представљању својих идеја.

Генерације студената, чланова Case stady cluba учествовали на многобројним светским такичењима у решавању студије случаја, а како истиче председник Управог одбора овог удружења Немања Јевтовић, сањали су тренутак да све оно што су радили у свету представе у Србији. Дашић је рекао да је ово такмичење концепт светског карактера и представља трансфер знања и искуства и захвалио се домаћинима што су пружили прилику младима да представе своје визије Шумадије и лидерске способности.

 

 

 

Извор: kragujevac.rs