Вести

Наташа Јовановић: Председник Вучић посвећен је борби за очување мира и стабилности и убрзању развоја Србије и целог Западног Балкана

"Србија је спровела све своје обавезе које произилазе из Бриселског споразума.

  Дозволите ми да подвучем да Србија није предузела ниједан корак који би представљао кршење Бриселског споразума и Резолуције 1244, јер ни на који начин није угрозио очување мира.

  Крхки мир који постоји на просторима Косова и Метохије чува се захваљујући одлучности српског народа, који улаже надљудске напоре да се одупре свим притисцима режима у Приштини.

  Последњи догађаји крајем септембра јасни су показатељи намере Приштине да онемогући било какав договор са Београдом и нормалан живот Срба на северу Косова.

У ситуацији када мој народ у јужној српској покрајини Косово и Метохија терорише Аљбин Курти, који одбија сваку могућност за дијалог, наводећи да „не жели“ да крене у израду статута Заједнице српских општина, јасно је показао, да сви виде да је он тај који не жели компромис.

  Најважније је да знате да је председник Србије Александар Вучић посвећен борби за очување мира и стабилности и убрзање развоја Србије и целог Западног Балкана.

Питање за вас, како мислите да Срби на северу Косова и Метохије буду безбедни без формиране Заједнице српских општина."  истакла је Јовановић.

 

Извор: званични сајт СНС: sns.org.rs