Вести

Настављамо са решавањем проблема на сеоском подручју

Крагујевац, 16.06.2020 – У наставку кампање, први на листи Српске напредне странке „Александар Вучић – За нашу децу.“ Никола Дашић са својим тимом посетио је Горњу Сабанту, Лужнице и Ботуње и разговарао са мештанима, који верују да ће Српска напредна странка и у следећем мандату, наставити са решавањем проблема на сеоском подручју.

„Данас смо у Лужницама, у селу у коме се много тога урадило, попут Грбица и још неколико других села, и то треба да буде пример за сва остала сеоска подручја, како ћемо и шта ћемо радити у будућности. И овде недостаје још доста инфраструктуре, што није од јуче, већ је резултат неких прошлих времена, али овај мандат је посвећен управо томе, да једном за сва времена живимо као нормалан свет. Људи су генерално задовољни, знају и виде како то иде. Нисмо стигли да урадимо више, али у овом мадату ставићемо тачку на та питања“, рекао је Дашић у Лужницама.

  

Према речима Владимира Максимовића, члана Градског већа за комуналне делатности, градска каса је пре шест година била празна, те није било могућности за обећања. „Једино што смо могли да да обећамо је да ћемо вредно и марљиво да радимо, што смо испоштовали. Ставили смо Град на здраве ноге, градска каса је потпуно стабилизована, и коначно смо у септембру прошле године кренули са инвестицијама“, каже Максимовић.

У шумадијском селу Ботуње на осам километара од Крагујевца, саниран је стари асфалтни пут који је био проблематичан, што мештанима овог краја који се претежно баве пољопривредом, олакшава свакодневно функционисање.

„У Ботуњу имамо доста пољопривредних газдинстава која се баве узгојом стоке и житарица. Доста јаких пољопривредних газдинстава које претежно имају доста крава и предају млеко. Већина њих предаје млеко за млекару Мегле, и моја породица такође, а стриц превози млеко за ту млекару. Такође, у селу имамо доста људи који се баве пчеларством и који имају на стотине кошница овде у околини а имамо људе који се баве цвећарством“ каже Алкесандра Живковић из Ботуња.

Подршка града Крагујевца пољопривредној производњи, према речима Дамјана Срејић, члана Градског већа за пољопривреду, огледа се у набавци тракторских машина, машина за убирање, бесплатном осемењавању крава и јуница. Поред субвенција из аграрног буџета, град Крагујевац улаже значајна средства у побољшање услова на сеоском подручју.