Вести

Наставак асфалтирања у МЗ Велико Поље

Екипе ЈКП Шумадија наставиле су данас радове на асфалтирању приградских улица. После улице Вељка Ребића у Месној заједници Велико Поље данас се изводе завршни радови асфалтирања у улицама Јосипа Келаве и другог крака улице Александра Висоцког. Повољне временске прилике користе и радници Предузећа за путеве Крагујевац који су данас асфалтирали 70 метара у улици Јелене Карађорђевице на територији МЗ Сушица.

Ово је наставак процеса асфалтирања, истим темпом наставићемо и у наредним данима уколико временски услови то буду дозвољавали. На више локација у граду изводе се припремни радови за даља асфалтирања а јавно комунално предузеће Шумадија и Предузеће за путеве користиће сваку повољну временску прилику за извођење радова, рекао је Велибор Стевановић, одборник у Скупштини града Крагујевца који је данас са представницима ЈКП Шумадија обишао радове. Улице Александра Висоцког и Јосипа Келаве на предлог Савета грађана МЗ Велико Поље због стретешког положаја издвојене су као приоритети јер повезују делове насеља, а њиховим асфалтирањем биће  растерећен и саобраћај у улици Блаже Хаџивуковића.

У претходном периоду извршена је припрема ових саобраћајница за асфалтирање, насуто је 470 метара улице Александра Висоцког и 200 метара Јосипа Келаве, издигнуте су шахте и данас ће за њихово асфалтирање бити утрошено око 320 тона асфалтне масе, казао је Марко Радосављевић, руководилац Сектора нискоградње ЈКП Шумадија.

Према речима мештана претходних деценија улице су насипане више пута али прашина и блато, киша и поплаве стварали су велике проблеме у свакодневном фунционисању мештана овог дела града и, како кажу, после више од три и по деценије дочекали су асфалт испред својих кућа.