Вести

Направљен договор са запосленима Шумадија сајма

Незадовољни динамиком којом се решавају проблеми “Шумадија сајма“ запослени у том предузећу, који су почетком априла започели штрајк уз минимум процеса рада, спремни су и на радикализацију. Тим поводом данас их је примио градоначелник Крагујевца Радомир Николић са сарадницима. На састанку је било речи о могућностима да то предузеће изађе из кризе.

Запослени на “Шумадија сајму“ су оправдано незадовољни својим статусом - рекао је након састанка, у изјави за медије градоначелник Николић. Они траже решење зато што од краја прошле године нису примили плате, што им је рачун предузећа у блокади и криве градску власт што није променила руководство. Ако је то наша кривица, казао је Николић, ја прихватам одговорност. Чињеница је, међутим, да сајам дугује 174 милиона динара, како смо сазнали по последњим извештајима, а не 120 милиона динара како нам је до представљено. Не видим начин како бисмо брзо могли да изађемо из оволике кризе. У сваком случају направили смо договор са којим ће запослени бити задовољни, бар тако кажу, да корак по корак, стављамо сајмиште на здраве ноге. Не ради се само о сајму, ради се о дечијем одмаралишту на Копаонику, али и о Трмбасу где су смештена расељена лица. Много тога зависи од овог предузећа и мислим да нас чека озбиљна реконструкција. Договорено је да пробамо да финансијски санирамо блокаду, да исплатимо једну плату запосленима, да омогућимо оверу здравствених књижица, али смо заједнички констатовали да нас чека и озбиљан рад на реконструкцији читавог предузећа.

Дугорочни план је да се сваки огранак предузећа засебно стави на ноге, а краткорочни план је да се запосленима изађе у сусрет односно неким њиховим основним захтевима. Град као оснивач, истакао је Радомир Николић, има ограничена права, али ћемо учинити све што је у нашој моћи.