Вести

Награду „Понос Крагујевца“ добио 151 ђак

Награду „Понос Крагујевца“ коју Град од ове године додељује ученицима основних и средњих школа за изузетне резултате постигнуте на републичким и међународним такмичењима, добио је 151 ђак.

На свечаној додели, која је организована у Скупштинској сали зграде Градске управе, признања „Понос Крагујевца“ у присуству директора школа, наставника, родитеља, уручили су градоначелник Никола Дашић и члан Градског већа за образовање Душан Алексић.

Поносан сам на чињеницу да данас имамо 151. ђака који добија награду града Крагујевца. Они су генерација која је својим успесима и резултатима установила ову награду и прва којом започиње додела признања „Понос Крагујевца“. Ваш рад, труд, искре у очима, воља и жеља да будете бољи а пре свега да знате много и будете вредни говоре да ће Крагујевац имати светлу будућност, поручио је градоначелник Дашић награђеним ученицима, упутивши честитке и њиховим родитељима и наставницима. На нама је да стварамо боље услове и на томе радимо свакодневно, казао је подсетивши да се у Крагујевцу налази државни Дата центар који је опремљен и суперрачунаром. То је ресурс који ће помоћи да своју каријеру, уколико се одлуче за науку или неку другу област за коју је он битан, граде у Крагујевцу и не одлазе у западне земље. Сви родитељи имају исту жељу да свој живот приведу крају уз своју децу и своје унуке, а када видимо шта нам пружате у младим годинама, знамо да ће Крагујевац бити леп за живот. Он можда неће бити Беч или Париз, али биће Салцбург или неки други леп град у Европи, зато што има ко да га води, има оне који својим знањем, трудом и залагањем хоће да дају свој допринос и унесу нов свеж квалитет у град, поручио је градоначелник Никола Дашић.

Ово су успеси који не треба да се прећуте. То нису резултати којима треба да се диче само школе и родитељи, то су успеси који служе за понос ђака који су их остварили и успеси за понос Крагујевца, казао је члан Градског већа за образовање Душан Алексић. Својим успесима, оним што нам показују и како нас представљају, они награђују нас, своје породице и чине да будемо срећни и поносни. Зато ћемо наставити да им стварамо боље услове у школама, да их адаптирамо и реконструишемо, али, казао је Алексић и да на овакав начин промовишемо њихове резултате.

Иначе, ученици који су награђени у претходној школској години освојили су прво, друго или треће место на републичким такмичењима из различитих научних предмета, области спорта, уметности и услужних делатности. Одлуком о додели признања „Понос Крагујевца“  ове године награде су, због већ усвојеног буџета, диплома и књиге крагујевачких аутора у издању Корака и карте за базене СПД Раднички, док су од наредне године као награде у опцији кампови на Копаонику током лета.

 

 

 

Извор: kragujevac.rs