Вести

Министар Ђорђевић: Подршка и помоћ свим установама у систему социјалне заштите

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић уручио је данас трајна заштитна одела запосленима у геронтолошким центрима у Крагујевцу и Матарушкој бањи, као и у Заводу за смештај одраслих „Мале пчелице“.

Приликом посете Геронтолошком центру Крагујевац и Заводу за смештај одраслих лица “Мале пчелице“ поред министра Ђорђевића присуствовао је и градоначелник Крагујевца Радомир Николић.

„Ово је још једна у низу посета установама у систему социјалне заштите, током које смо уручили трајна заштитна одела као помоћ у борби против вируса COVID-19. Разговарао сам са руководством и запосленима о тренутној ситуацији. Ово је начин и да пошаљемо поруку да пружамо подршку и помоћ, и да ћемо заједно превазићи ове тешке тренутке у којима се боримо против корона вируса“, рекао је министар.

Према речима градоначелника Николића, Кризни штаб града Крагујевца помно прати епидемиолошку ситуацију у граду, а посебно у свим установама социјалне заштите за смештај корисника. Сада нам је најважнији задатак да у складу са ублажавањем мера заштитимо кориснике у тим установама. Имамо изузетно добру сарадњу са ресорним министарством и помоћи ћемо као град колико можемо“, рекао је он и додао да, захваљујући свим превентивним мерама, карантинском раду у трајању од 15 дана, ни у Геронтолошком центру, а ни у Заводу „Мале пчелице“ није било позитивних на корона вирус, како међу корисницима, тако ни међу запосленима. Завод „Мале пчелице“ , подсетио је Николић, има око 900, а Геронтолошки центар 309 корисника.

Ђорђевић се захвалио свим запосленима у овим установама на преданом раду и напорима које улажу како би пружили услуге корисницима и заштитили их од корона вируса.