Вести

Месне заједнице Белошевац и Шумарице добијају нове просторије

"Још једна лепа вест за Крагујевац.

Градска управа за развој и инвестиције данас је закључила Уговор о изради пројектно техничке документације и изградњи монтажних објеката Месне заједнице Шумарице и Месне заједнице Белошевац са изабраним извођечем радова „Драгиша Пандуревић ПР резање и обрада дрвета дрво финал Пандуревић“ из Ивањице.

На тај начин, житељи та два крагујевачка насеља ускоро ће решити проблем просторија месних заједница, које због пожара и дотрајалости објекта функционишу у закупљеном простору. 

У Месној заједници Шумарице планира се изградња објекта на постојећим темељима објекта месне заједнице, од 75 квадрата, док је новопројектовани објекат МЗ Белошевац  укупне површине око 140 квадрата а налази се на локацији у склопу стамбеног насеља. 

Рок за израду пројектно техничке документације и извођење радова је укупно 143 радна дана, а уговорена вредност радова за оба објекта је близу 22 милиона динара са ПДВ-ом.

Имајући у виду да су месне заједнице срце сваког насеља где се грађани састају, место друштвених активности, различитих услуга и подршке грађанима, на овај начин излазимо у сусрет њиховим потребама и средствима из буџета града подижемо квалитет живота у та два насеља", изјавио је градоначелник Крагујевца Никола Дашић. 

 

Извор: званични Инстаграм и Фејсбук налог градоначелника Николе Дашића