Вести

„Малци Генијалци“ из Крагујевца освојили медаље у менталној аритметици

Ученици Школе менаталне аритметике ”Малац Генијалац” из Крагујевца, Доротеја Кићановић, Јован Новковић, Никола Танасијевић и Петар Богдановић, освојили су два прва и три трећа места на Међународном такмичењу у менталној аритметици у Загребу и Националној олимпијади у Београду. Тим поводом, градоначелник Никола Дашић и чланица Градског већа за инвестиције, Данка Андоновски организовали су свечани пријем у згради Града за награђене ученике и наставнике ове школе.

У данашње време када родитељи на све начине покушавају да деци ограниче време проведено испред екрана, ово је огроман подстрект свима нама да усмеримо децу на прави начин. Ова деца дају прави пример својим вршњацима којим путем треба да иду, а ми смо као град увек спремни да подржимо овакве ствари – казала је Данка Андоновски.

Школа „Малац Генијалац“ успешно реализује програме којима се од најранијег животног периода дечије способности оптимално стимулишу.

Негује се интелектуални развој деце, развој пажње, концентације, логике и меморије и стиче способност брзог рачунања.

Сви програми ове школе осмишљени су тако да деца уче кроз забаву, часови су интересантни, подстичу њихову радозналост, такмичарски дух, проширују границе.

Исплатио се наш труд и рад са децом у протеклој школској години и резултати су то и показали. Учествовали смо на Националној олимпијади у Београду на којој су била деца из 80 школа и наша деца су освојила одличне резултате тако да смо се нашли међу најуспешнијим школама у Србији. У Загребу смо учествовали на међународном такмичењу на коме су се надметали ученици из седам земаља. И тамо смо били још успешнији и освојили више пехара. Ова деца су на тим такмичењима заиста била прави представници свог града и своје генерације – казала је Јована Вељовић, менаџер школе, захваливши се представницима града на срдачном пријему.

 

 

 

Извор: kragujevac.rs