Вести

Крагујевац све привлачнији инвеститорима

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић и Bart Canini у име компаније „CRENEAU INTERNATIONAL“ из Белгије потписали су данас Меморандум о разумевању којим се улази у процес анализе и истраживања потенцијала за заједнички развој угоститељства.

Меморандума о међусобном разумевању и подршци, потписали смо, јер су представници белгијске компаније током својих претходних долазака уочили крагујевачке потенцијале који могу да се развијају, а очекујем их у хотелијерству, рекао је градоначелник Крагујевца Никола Дашић. Крагујевац би могао да добије један нов хотел са више категорија, јер је то оно што Крагујевцу недостаје. Небројено пута до сада гости из западних и арапских земаља одлазили су у Београд или Врњачку бању, јер у Крагујевцу не постоји хотел високе категоризације у којем би могле да преноће. Како би белгијска компанија дошла у Крагујевац, неопходно је урадити студију а Универзитет у Крагујевцу је препознат као институција која може максимално да им помогне и подржи их у изради студије, рекао је градоначелник Дашић и додао да су заинтересовани и за улагања у Кнежев арсенал и неке друге локације.

CRENEAU INTERNATIONAL  је озбиљна белгијска компанија која, поред осталог повлачи и друге компаније са собом и развија неке друге правце. У Крагујевачки МАЈНД парк довели су белгијску компанију Јага која се, поред осталог бави и климатизацијом, што је пројекат који ће тек да се успостави и развија а у плану им је отварање свог седишта како би могли да шире белгијски стартап на нашем простору, додао је градоначелник Дашић. Он је изразио задовољство што инвеститори Крагујевац препознају на прави начин и долазе овде јер имају разлога за то.

У Србији смо више од годину дана и обишли смо целу земљу истражујући њене потенцијале, а Крагујевац нам се веома допао јер смо у њему видели нешто налик Тоскани. Прелепу природу и пуно могућности за развој угоститељства и привреде и као регију пред којом је светла будућност, изјавио је Bart Canini из CRENEAU INTERNATIONAL. Овде смо увидели могућности за наше улагање и верујемо да има пуно простора за развој угоститељства. То је оно на чему ћемо сарађивати са локалном самоуправом а потом израдити и студију изводљивости која ће нам дати одговоре шта је најбоље и у шта ћемо инвестирати.  

 

Извор: Град Крагујевац