Вести

Крагујевац потписао споразум са Баракат Палас Групом из Дуабија

Градоначелник Крагујевца Радомир Николић и Талал Ахмед Али председник Баракат Палас Групе, са седиштем у Уједињеним Арапским Емиратима потписали су данас Протокол о заједничкој сарадњи, у циљу реализације инвестиционих пројеката, пре свега зона пословања и индустријских зона, као и других видова сарадње.

Ово је за Крагујевац озбиљан споразум о сарадњи, јер је реч о компанији са седиштем у Дубаију, која се бави нафтом, златом, аутомобилима, изградњом - казао је Николић. Тема уговора је будућа сарадња и помоћ Баракат Палас Групе на довођењу инвеститора и озбиљних инвестиција у Крагујевац. Ми очекујемо да ћемо јако брзо, већ за пет до шест месеци, видети плодове овог споразума на терену, чији је циљ отварање нових радних места и запошљавање. Према речима градоначелника Радомира Николића ово је први у низу споразума које ће Крагујевац потписати са инвеститорима са Истока. Сличне уговоре очекујемо са инвеститорима из Кине, Русије и Индије.

Крагујевац се данас потписаним Протоколом обавезао да припреми логистичку подршку за Баракат Палас Групу, да помогне код оснивања компанија које буду долазиле и да пружи подршку у смислу брзог добијања дозвола, док је за маркетинг задужен Баракат Палас Група. То се односи не само на Уједињене Арапске Емирате већ и на све остале земље где Баракат Палас Група има своје пословнице.

Талал Ахмед Али председник Баракат Палас Групе је том приликом изразио велику захвалност Влади Србије, свим министрима, а посебно председнику Србије Томиславу Николићу, затим градоначелнику Крагујевца и свим члановима Градског већа, помоћницима и сарадницима који допринели потписивању овог споразума.

Талал Ахмед Али је рекао да жели да пренесе позитивна економска искуства али и да су на себе преузели одговорност да заједно са руководством, Владом и народом Србије доведу инвеститоре и помогну у испуњењу њихових жеља и потреба. Крагујевац је, чуло се том приликом, савршена дестинација због свог стратешког положаја за инвеститоре из целог света. Баракат Палас Група је на себе преузела обавезу да приступи презентацији града Крагујевца и његових предности у односу на остале градове у Србији, Балакану и источној Европи.

Баракат Палас група регистроваће своју компанију у Крагујевцу која ће се бавити консалтинг услугама и инвестицијама. Осим искуства које имају пре свега у индустријским зонама, од велике користи за град Крагујевац биће и контакти и везе које Баракат Палас Група има са инвеститорима свуда у свету. На овај начин у борби за довођење инвеститора, закључио је градоначелник Радомир Николић, Крагујевац стиче велику предност у односу на окружење.