Вести

Крагујевац је данас добио први скејт парк у Великом парку

Крагујевачка спортска инфраструктура данас је постала богатија за још један терен, први ове врсте у нашем граду, а највећи у Србији – бетонски скејт парк у Великом парку. Отварању су присуствовали председник Привременог органа Града Крагујевца, Никола Дашић и члан Привременог органа Града Крагујевца, Предраг Стевовић.

Међу младом Крагујевчанима пуно је љубитеља овако екстремних спортова. Да би тренирали оно што воле, морали су да траже овакве терене на другим локацијама, по другим градовима. Данас, гледајући како насмејани и задовољни изводе невероватне трикове, знам да смо урадили праву ствар, казао је Дашић.

Ово је капитални пројекат Града Крагујевца у који смо уложили много времена, труда и новца, нагласио је Стевовић и подсетио да су током његове реализације наишли на низ препрека, од решавања имовинских односа до израде одговарајућег урбанистичког пројекта. Истакавши да је са архитектом и извођачима који су даноноћно радили како би овај пројекат што пре привели крају остварена изузетна сарадња, он је оценио да је ово не само највећи, већ можда и најлепши бетонски скејт парк захваљујући визији архитекте који га је уклопио у природно окружење. Поносни смо што напокон младим суграђанима који се баве овим спортом, а од 2024. године и олимпијском дисциплином, можемо да понудимо спортску инфраструктуру која задовољава све њихове потребе за обављање тренинга у свом граду, казао је Стевовић и поручио да ту није крај, већ да ће целину заокружити у догледној будућности изградњом одговарајућег прилаза и памптрека око скејт парка.

Радове на реализацији овог пројекта у који је Град уложио 8,3 милиона динара извела је  фирма Urban factory, а концепцију скејт парка на површини од 826 квадратних метара осмислио је архитекта ове фирме, Милорад Обрадовић. После великог рада и труда скејт парк је добио нов идентитет са људима који га чине, истакао је Обрадовић. Крагујевчани могу да буду поносни на овај пројекат, рекао је он, нагласивши да скејт парк није само полигон за извођење трикова, већ једна социјална компонента и место за дружење. Обрадовић је оценио да су имали среће што је наша локална самоуправа препознала важност оваквог пројекта и изразио наду да ће то бити пример и осталим градовима у Србији.

 

Извор: Град Крагујевац