Вести

Крагујевац је био домаћин директору Агенције за спречавање корупције

Крагујевац је данас био домаћин састанка директора Aгенције за спречавање корупције Дејана Дамњановића са председницима 18 општина Шумадијског,  Моравичког, Поморавског и Рашког округа: Aранђеловац, Баточина, Кнић, Лапово, Рача, Топола, Јагодина, Деспотовац, Параћин, Рековац, Свилајнац, Ћуприја, Чачак, Горњи Милановац, Ивањица, Лучани, Краљево и Врњачка бања.

На дневном реду су биле теме из надлежности Aгенције, као што су пријава имовине и прихода, сукоб интереса, припреме 4. циклуса израде планова интегритета. Успостављање непосредних контаката јавних функционера и руководства Aгенције у функцији је ближег упознавања са начином рада Aгенције, као и изналажења ефикаснијих механизама превенције могућих повреда Закона о спречавању корупције.

Иначе, у Крагујевцу је половином марта отворена прва Подручна јединица Агенције ван Београда чиме смо желели да остваримо још снажније спровођење надлежности Агенције, да делујемо превентивно и приближимо надлежности Агенције крагујевачким јавним функционерима, грађанима, организацијама цивилног друштва и локалним медијима. 

 

Извор: званични Инстаграм и Фејсбук налог градоначелника Крагујевца Николе Дашића.