Вести

Крагујевац изнад свега

Градоначелник Крагујевца Радомир Николић уприличио је сусрет са некадашњим градоначелницима. Позиву су се одазвали Каменко Сретеновић, Предраг Галовић, Србољуб Васовић и Влатко Рајковић, и поново се нашли за радним столом у старом кабинету зграде Градске управе. Живорад Нешић је био спречен због здравстеног стања, а Верољуб Стевановић ван земље.
Најважнија тема састанка био је предлог Радомира Николића да се формира Савет градоначелника града Крагујевца, који према његовим речима, треба да буде саветодавно тело, чија је сврха да служи и помогне свим будућим градоначелницима у раду. По повратку Верољуба Стевановића, Николић је рекао да ће иницирати разговор о његовом укључивању у рад Савета.
Свако од вас обележио је једно време и стекао огромно искуство које треба поштовати. Такав Савет треба да се формира како би садашњим и будућим генерацијама помогао у плановима и стратегијама. Пожељно је укључити и некадашње сараднике бивших градоначелника и по потреби деловати у проширеном саставу  – рекао је Радомир Николић.



Иницијативу за формирање Савета су сви подржали, и већ започели неколико тема.
Ми који смо у овом граду провели читав радни и животни век, имамо посебне емоције и није нам свеједно шта ће се догађати, рекао је Каменко Сретеновић и додао да постоји низ старих пројеката који нису реализовани и за које можемо да помогнемо да буду спроведени до краја.    
Желимо да пружимо максималну подршку, и да својим деловањем у Савету вежемо људе за Крагујевац. Најважније је то што Савет превазилази политичка надмудривања и показује борбу за град и Крагујевчане – рекао је, овом приликом, Предраг Галовић.

Савет градоначелника имаће утицај на креирање стратегија у области привреде, инфраструктуре, пољопривреде, културе и спорта.