Вести

Јовичић: Приоритет Српске напредне странке - Запошљавање младих

Решавање питања будућности младих људи мора бити приоритет Србије, јер ако занемаримо младе људе огромне су последице на развој економије, демографску будућност нације и читаву државу.

Императив Српске напредне странке је заустављање одласка младих из Србије, повратак младих из дијаспоре, као и њихово укључивање у све сфере друштвеног живота. На овај начин ћемо спречити да Србија и даље губи милијарде евра због уступања високообразоване омладине коју је школавала, а потом њихово знање и велики таленат, захваљујући небризи претходних Влада, поклањала земљама широм света.

Наш циљ је да млади људи буду активни и равноправни учесници у свим областима друштвеног живота и имају једнака права и могућности за пуни развој својих потенцијала. Младима ћемо вратити веру у државу која ће им бити подршка и за покретање сопственог бизниса уз многе олакшице.
Запошљавање младих је један од наших приоритета. Покренули смо програм спајања великих компанија и успешних студената, који након стручне праксе имају велике шансе да дођу до посла. Повећан је број стипендиста и износ стипендија Фонда за младе таленте.

Оно што је СНС урадио за 18 месеци је много више него што је претходна Влада Србије за пуне четири године мандата, али то није довољно. Потребно је много више и брже-За будућност у коју верујемо. Створићемо нови систем у коме ће млади бити део решења, а не део проблема. Као што смо кренули у одлучну борбу против криминала и корупције, борићемо се за радна места и бољу економију.

За СНС подршка младима и улагање у њих, значи улагање у бољу и квалитетну будућност Републике Србије, јер млади су покретачка снага једног друштва. Српска напредна странка ће створити амбијент у којој ће млади желети да се школују, раде, стварају породице, а то ће бити пут у брже реформе.

Округлом столу су присуствовали чланови Савета за информисање и Савета за бригу о деци и омладини, као и професори, привредници и омладинци.

Градски одбор СНС
У Крагујевцу,
27. 02. 2014.