Вести

Изградњом 972 стана завршен пројекат државне станоградње у Крагујевцу

Градоначелник Никола Дашић и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић уручили су данас припадницима снага безбедности кључеве новоизграђених станова у крагујевачком насељу Денино брдо. На церемонији, кључеве је добило девет припадника, а укупно је за усељење у другој фази спремно још 324 стана.

Честитајући на усељењу припадницима снага безбедности који су цео свој живот посветили одбрани интегритета и безбедности наше земље, градоначелник Дашић као питомац Војно техничке академије у Београду који је једно време радио у том сектору, подсетио је на тешке године и правило које се тада стално понављало – ко не плаћа и не брине о својој војсци, бринуће о туђој. Данас то више није случај. Ново повећање зарада које је председник државе најавио управо према војсци, али и овај пројекат државне станоградње, представља врхунац бриге према свим припадницима снага безбедности, истако је Дашић. Ви сте у прилици да по значајно нижим ценама коначно решите своје стамбено питање. То је нешто што је увек мучило сваког полицајца и војника и зато данас могу да кажем да ми је срце пуно, што се држава поново бави вама и што држава полаже велике наде у вас. Срећно вам било, поручио је Дашић.

Овакав стамбени комплекс резултат је иницијативе председника Републике који је Влада Србије спровела у дело, нагласио је министар Момировић. Добро зна ова земља какви су изазови пред нама, памтимо нашу историју, знамо да су војска и полиција увек били кичма ове државе и знамо да смо овај инвестициони талас морали да искористимо да решимо и стамбено питање припадника снага безбедности. Јако сам поносан што смо успели у Крагујевцу да изградимо приближно хиљаду станова, тачније 972 стана, да уложимо 36 милиона евра, не само да саградимо станове за припаднике служби безбедности већ и да направимо највеће стамбено насеље у овом делу града. Честитајући припадницима који су купили стан по повлашћеним ценама, са најквалитетнијим стандрадом градње, Момировић је изразио наду да ће они и њихова деца овде уживати и даље напредовати из срца Шумадије.

Иначе, у насељу Денино брдо, у девет објеката изграђено је по 108 станова. У оквиру прве фазе, прошле године, уручено је 216 кључева. Данас су уручени кључеви станoва у ламелама 3,4 и 5 док се за две ламеле од по 216 станова чека употребна дозвола.

 

 

 

Извор: kragujevac.rs