Вести

Историјски успеси стрелаца "Чика Мате" понос Крагујевца

Златна медаља са Европског првенства ваздушним оружјем, име осамнаестогодишње Теодоре Вукојевић уписала је у историју крагујевачког и српског стрељаштва. Марко Ивановић, јуниорски репрезентативац, такође члан ’’Чика Мате’’ са истог такмичења донео је сребро. Стрељачки савез Србије, крагујевачки клуб прогласио је најбољим. Најстарији стрељачки клуб у Србији са градоначелником Крагујевца Николом Дашићем посетио је данас Томислав Момировић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. У клубу су их дочекали Предраг Стевовић, члан Градског већа за спорт, чланови, тренери и руководство клуба.

Стрељачки клуб Чика Мата је клуб са најдужом традицијом у Србији. Стрељаштво је посебан спорт за читаву државу а нарочити значај има за Крагујевац, град са богатом оружарском традицијом на шта су Крагујевчани посебно поносни, казао је министар Момировић. Посебна је част и привилегија да лично изразим дивљење Теодори на великом успеху који је постигла на Европском првенству, али и да поздравим Драгана Ристића параолимпијца, Марка Ивановића, јуниорског шампиона и да се сусретнем са легендом српског стрељаштва Стеваном Плетикосићем, истакао је министар и честитао тренерима и руководству клуба али и градоначелнику Николи Дашићу који, кроз пружање подршке, стоји иза сваког успеха у Крагујевцу.

Историјски успех младој Крагујевчанки Теодори Вукојевић и Марку Ивановићу, честитао је градоначелник Дашић. Он је истакао колико су Крагујевац и Крагујевчани поносни на успехе чланова стрељачког клуба.

Историјски резултати на Европском првенству, злато Теодоре Вукојевић и сребро јуниора Марка Ивановића, јесу континуитет и оно на шта смо навикли када је реч о успесима стрелаца из ’’Чика Мате’’, казао је градоначелник Дашић. Посебно смо поносни на то што је осамнаестогодишња Крагујевчанка у сениорској конкуренцији победила претходну шампионку из Француске у директној борби и освојила статус европског шампиона у ваздушној пушци. То је огроман успех и даљи мотив за Град Крагујевац да настави да подржава спорт и најстарији стрељачки клуб у Србији.

Теодора Вукојевић каже да ће јој златна медаља са првог такмичења у сениорској репрезентацији бити ветар у леђа за даље победе, али и да ју је на ту позицију пласирала подршка колега, менаџмента клуба и њени резултати.

Још увек нисам свесна колико велики и леп успех сам остварила, каже Теодора. С обзиром на то да сам била у директној борби са претходном шампионком, овај успех чини још већим, поготово јер је то некако јуниорско сениорска или сениорско јуниорска медаља, истиче она. Надам се да ћу даљим резултатима осветлати образ и Србији и клубу и свом граду као што су то чинили и чине својим медаљама моји идоли, а сада колеге и пријатељи Плетикосић, Стефановић, Ристић и други. За даље планове Теодора каже да се увелико спремају за светски куп који ће за десетак дана бити у Риу.

 

 

 

Извор: kragujevac.rs