Вести

Градоначелник са делегацијом посетио Пулу

Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља у сарадњи са Истарском развојном агенцијом, у оквиру Пројекта NEXT, у Пули је организовала билатералне сусрете представника Града Крагујевца и Града Пуле.Сарадња је успостављена партнерствима на заједничким ЕУ пројектима, а сусрети су учесницима омогућили сагледавање циљева пројекта и резултата на територијама које су укључене, као и могућности које нуди ИПА Јадрански програм.

Делегацију Града Крагујевца чинили су Радомир Николић градоначелник Крагујевца, Игор Митровић члан Градског већа за финансије и имовину, Владимир Максимовић члан Градског већа за заштиту животне средине, равномерни и одрживи развој, Дамјан Срејић, Начелник Шумадијског управног округа, Ненад Поповић, Директор РЕДАСП, Милица Чукарић, саветник у одељењу за развој МСПП сектора у РЕДАСП и Маријана Божић, Саветник за развој људских ресурса у РЕДАСП. 

Поред пријема код Градоначелника Пуле Бориса Милетића, коме је присуствовао и Истарски жупан Валтер Флего, посета је укључила и обилазак Жупанијског центра за господарење отпадом Каштијун, обилазак Центара за истраживање материјала Истарске жупаније МЕТРИС и Технолошког инкубатора, као и посету Факултету економије и туризма ''Др Мијо Мирковић''.

Билатерални сусрети пружили су могућност разматрања институционалних и економских потенцијала и повезивања на културном и привредном нивоу. Такође, на састанцима су разматрани механизми за подршку и даљи развој, као и трансфер значајних искустава у области технологија и иновација, стимулисањем потенцијалних учесника и побољшањем услова за отварање нових партнерстава за будуће развојне програме.

С обзиром на то да је ово био други сусрет градоначелника Крагујевца и Пуле, јасни су потенцијали за успостављањем стабилних дипломатских односа и дугорочне привредне сарадње два града.