Вести

Градоначелник обишао завршне радове на асфалтирању пута у Горњој Сабанти

У Горњој Сабанти екипе ЈКП „Шумадија“ данас изводе завршне радове на реконструкцији локалног пута који води ка гробљу и излазу на главни пут у дужини од 1100 метара. Укупна вредност изведених радова који су обухватили припрему подлоге и утрошак 650 тона асфалтне масе је 10,4 милиона динара.

Радове на овој деоници пута, изузетно значајној за мештане Горње Сабанте, обишао је градоначелник Крагујевца Никола Дашић са сарадницима, који је том приликом истакао да је то један од лепших делова његовог посла.

Захвалан сам ЈКП „Шумадија“ што, у складу са временским приликама ради током читаве године а најмање 10 месеци, рекао је градоначелник Дашић. У Горњој Сабанти урађено је 1100 метара веома битног пута за мештане који овде живе и овде смо да поделимо ту радост са њима, јер видим да су они презадовољни због тога. Указујући на оне мање лепе ситуације, Дашић је рекао да је током великог невремена у Крагујевцу пукла магистрална цев која доводи воду са Груже и том приликом поплавила доста кућа а ЈКП „Водовод и канализације“ ће санирати проблем. Реч је о магистралном воду изграђеном још 1938. године и зато нам је важан и пројекат „Чиста Србија“, подсетио је градоначелник како би на крају реконструисали целу канализациону мрежу.

После великих асфалтирање које смо имали у Добрачи, Кутлову, Страгарима и Рамаћи, асфалтирамо преко километар пута у Горњој Сабанти, ширине 3,5 метара, коју смо успели да извучемо из једва проходне улице, објаснио је Марко Радисављевић, руководилац сектора Нискоградње. Пре асфалтирања урађена је поправка, ископ и насипање али и пропуст у дужини од шест метара који није годинама радио, због чега је овдашње становништво до својих њива морало да кружи пет до шест километара, рекао је Радисављевић и најавио да се после Горње Сабанте, са асфалтирањем наставља у МЗ Дулене.

 

 

 

Извор:kragujevac.rs