Вести

Градоначелник обишао радове на изградњи нове фабрике Wacker Neuson

Немачка компанија Wacker Neuson, која производи грађевинске машине и целокупну машинску опрему за грађевинску индустрију, у Крагујевцу постоји од 2007. године. У овом тренутку запошљавају 650 људи, а у новој фабрици, као гринфилд инвестицији, чија је изградња почела у фебруару ове године, очекује се отварање више стотина нових радних места.

Радове на изградњи нове фабрике Wacker Neuson у Крагујевцу, обишао је градоначелник Никола Дашић.

Крагујевац је по стопи смањења броја незапослених други град у Србији, а Wacker Neuson једна је од компанија која је допринела томе. Имајући у виду да тренутно граде фабрику од 20 хиљада квадрата а да следеће године године почињу изградњу нових 30 хиљада, на 50 хиљада квадрата, очекујемо, казао је градоначелник Дашић, велики број нових радних места. Компанија Wacker Neuson у Крагујевцу је присутна 15 година и изузетно је значајна за нас, док њихова реинвестиција говори о томе колико цене услове, Крагујевчане и амбијент за пословање. Задовољан сам што се њихови планови настављају и даље после изградње нове фабрике, о чему ћемо, надам се, казао је Дашић током обиласка радова, разговарати у будућности.

На крају инвестиционог периода Wacker Neuson очекује да запосли још пар стотина људи више него што је то у овом тренутку, рекао је један од директора ове компаније у Крагујевцу, Драган Лукић. Као истакнути члан друштвене заједнице очекујемо да ћемо дати свој допринос развоју локалне заједнице, али и развоју великог броја добављача који нас прате у процесу производње, додао је Лукић и захвалио се што од  представника града Крагујевца добијају неподељену подршку у процесу раста и развоја њихове компаније.

Компанија Wacker Neuson Крагујевац д.о.о. је део интернационалне групе Wacker Neuson SЕ, са централом у Минхену. Група Wacker Neuson окупља брендове Wacker Neuson, Krammer i Weidemann. Са 50 филијала и преко 150 продајних и сервисних станица, групација запошљава више од 5500 људи. Производни и развојни центри се налазе у Немачкој, Аустрији, САД, Србији и Кини.

 

 

 

Извор: kragujevac.rs