Вести

Градоначелник Николић у обиласку дежурних слижби у граду

Тачно у поноћ, традиционалним ватрометом са зграде Управе града, у Крагујевцу је обележен долазак Нове године. Петнаест минута после поноћи, градоначелник Радомир Николић и заменик градоначелника Небојша Здравковић са припадницима Комуналне полиције кренули су у обилазак дежурних слижби у граду.

У Полицијској управи, према речима начелника Горана Живковића ноћ је протекла мирно како у граду тако и у региону. До тог тренутка није забележен ниједан случај нарушавања јавног реда и мира, нити је било пријава кривичних дела.

Слична ситуација је била и у Ватрогасном дому. Дежурна екипа на окупу, а како је рекао шеф смене Миодраг Петровић, новогодишња ноћ протекла је без већих интервенција на подручју Шумадијског управног округа.

Запослени у Служби хитне медицинске помоћи имали су посла, било је мањих повреда и једна саобраћајна незгода са лакшим повредама. Број амбулантних прегледа, рекао је Горан Тодосијевић специјалиста ургентне медицине и шеф смене, нешто је мањи него што је то уобичајено. Помоћ су углавном тражили хронични, срчани болесници и пацијенти са високим крвним притиском. Уз апел да у новогодишњој ноћи преовлада умереност у свему и да под дејством алкохола не седају за волан, Тодосијевић је свима пожелео срећну Нову годину. Мирно је било и у Заводу за стоматологију.

Празници су време када се сви мало опустимо, неко мало а неко више - рекао је градоначелник Радомир Николић. На сву срећу ту су ови вредни и одговорни људи који пружају помоћ и помажу у свакој ситуацији. Видели смо ноћас да су сви спремни и полиција и ватрогасци и запослени у Хитној помоћи. До сада није било озбиљнијих интервенција и надамо се да ће тако остати до јутра. Оно што је приметно, да током ове ноћи али читаве године није било толико активности као раније.

Очигледно, казао је Николић, да је превенција утицала на побољшање ситуације и да суграђани прихватају сугестију.
Градоначелник Радомир Николић искористио је прилику да још једном апелује на грађане, да и у време празника буду умерени, а нарочито када је реч о употреби пиротехничких средства. Посебан апел Николић је упутио возачима, да под дејством алкохола не седају за волан, јер тиме угрожавају не само свој већ и живот других учесника у саобраћају.

Иначе, прворођена беба у новогодишњој ноћи је дечак, тежак четири килограма, који је десет минута после поноћи царским резом родила Тамара Петковић из Крагујевца. Прворођену бебу и мајку у Породилишту Гинеколошко акушерске клинике Клиничког центра током дана посетиће представници града и уручити поклон честитку.