Вести

Градоначелник Николић: Пријем за инвеститоре из Кувајта и Палестине

Градоначелник Крагујевца Радомир Николић, са члановима Градског већа Мињом Обрадовић и Предрагом Џајевићем, организовао је пријем за амбасадора Палестине Њ.Е. Мохамеда Набхана. У делегацији су били конзул Талал Елзик, Надер Салајмех председник Удружења дипломираних студената некадашње СФРЈ и Насер Садија - инвеститор из Кувајта.

Дипломатска активност Крагујевца се наставља, а инвеститори из Кувајта и Палестине заинтересовани су за конкретну пословну сарадњу - казао је Радомир Николић. Наши најважнији пројекти које смо понудили су замена уличне живине расвете ЛЕД расветом, Аутобуска станица, Подземна гаража и управљање отпадом. Врло брзо бићемо у прилици да понудимо и 50 хектара земље у Индустријској зони, која би ускоро тебало да буде имовински решена односно у власништву града. Заинтерсовани смо да финансирамо пројекте који би могли сами да се исплаћују након што буду реализовани. Слично мисле и инвеститори из Кувајта и Палестине који су заинтересовани да то кредитирају. Уколико се ради о дужем периоду отплате град Крагујевац је вољан да уђе у такву врсту аранжмана.

Управљање отпадом, казао је Николић, свакако је приоритет и мислим да је то пројекат у који морамо хитно да уђемо, јер изградња савремених постројења траје дуго и много кошта, а наша депонија је достигла свој максимум и у периоду од највише две године то мора да буде решено. Аранжманима које је данас понудио Кувајт мислим да ћемо то моћи да изнесемо.

Поред тога било је речи и о могућности да се у Палестини организује сајам производа из Шумадије и обратно, у чију ће реализацију бити укључена и Привредна комора.

Као што смо и обећали, казао је амбасадор Палестине Мохамед Набхан, сада смо дошли са инветиторима који желе да се упознају са развојним плановима Крагујевца. Почетни преговори веома добро иду и очекујем да ћемо ускоро почети да радимо на реализацији тих пројекта. Надам се да ћемо врло брзо имати лепе вести за грађане Крагујевца.