Вести

Градоначелник Николић организовао пријем за делегацију из Сомбора

Градоначелник Крагујевца Радомир Николић са сарадницима организовао је данас пријем за градоначелника Сомбора Сашу Тодоровића и директора ЈКП ''Чистоћа'' Николу Пајића.

Наиме, упознати са проблемима које Крагујевац тренутно има у одвожењу отпада, сомборска “Чистоћа“ је према Пајићевим речима, уступила колегама из Крагујевца на коришћење без надокнаде ауто смећар, стар осам година, капацитета 22 кубика.

Сомбор има 13 возила што је сасвим довољно да подмири потребе града од 90 000 становника. Ово је гест добре воље и надам се, рекао је Никола Пајић да ћемо врло брзо у Крагујевцу уручивати кључеве нових возила.

Према речима Дејана Раонића директора “Чистоће“ Крагујевац има велики проблем и у овом тренутку недостаје бар пет камиона да би могли да подмиримо све потребе града. Имамо 13 возила, просечне старости око 18 година. Последњи пут три камиона су набављена 2007. године а 2012. године два смо добили из донација.

Сличну ситуацију у комуналној делатности затекао је и Саша Тодоровић градоначелник Сомбора по доласку на власт. Потпуно разумем у каквом је стању затекао исту делатност и Радомир Николић у Крагујевцу. Сомбор је био мало бржи, казао је Тодоровић, у претходном периоду набавили смо још три нова возила и зато смо били у могућности да један од тих ауто смећара уступимо на коришћење док то буде потребно.

Захваљујући се на разумевању Радомир Николић градоначелник Крагујевца је поред осталог рекао да нам овакав вид подршке много значи јер ће санирати проблем на неко време. Наравно, то није довољно јер је реч о привременом решењу и ми интензивно радимо на томе да обезбедимо комплетну механизацију за “Чистоћу“ и верујем да ћемо у томе успети јако брзо.

Иначе, на данашњем пријему разговарало се и о другим проблемима са којима се свакодневно сусрећу локалне самоуправе. На нама је да разменимо искуства, чујемо предлоге за решавање проблема који нас муче, да учимо једни од других. Верујемо да ћемо у наредном периоду објединити сва позитивна искуства која имају успешне општине у Србији и све то применимо и у Крагујевцу - закључио је Николић.