Вести

Градоначелник Николић: Новогодишњи пријем за децу палих бораца

Градоначелник Крагујевца Радомир Николић и члан Градског већа за здравство и социјална питања Гордана Дамњановић уприличили су данас традиционални новогодишњи пријем за децу палих бораца и цивилних инвалида рата.

Ово је мали знак пажње, јер желимо да знате да мислимо на вас - рекао је градоначелник Николић. Имамо велику обавезу према вама и према вашим очевима. На овај начин показујемо колико ценимо и поштујемо њихову жртву према држави и народу. Свесни смо тога да је такав губитак ненадокнадив, али желимо да помогнемо у решавању свих проблема који вас евентуално муче. Ви сте својим досадашњим радом, кроз школовање, показали да сте велики борци, добри ђаци и студенти, храбро идете напред у животу који вас је натерао да сазревате брже од вршњака.

Честитајући предстојеће празнике, градоначелник Радомир Николић изразио је наду да ће тако добри ученици и студенти остати у Крагујевцу и по завршетку школовања понудио сваку врсту помоћи у проналажењу посла.

Јако ми је драго што сте изузетно одговорни, што сте на свом животном путу дефинисани људи који знају шта желе од будућности - рекла је том приликом Гордана Дамњановић члан Градског већа за здравство и социјална питања. У локалној самоуправи увек ћете имати партнера за решавање приоритетних проблема. Средства која се на нивоу Републике и из градске касе издвајају најмање је чиме можемо да учествујемо у вашем одрастању и школовању. Изврсни сте, свако у својој области и град од вас очекује да сутра будете квалитетни становници Крагујевца и у сваком смислу на свом животном путу очекујте нашу подршку.

На свечаном пријему деци палих бораца и цивилних инвалида рата, уз искрене честитке и жеље да у наступајућој години буду здрави, јаки и храбри, уручени су симболични поклон пакети.