Вести

Градоначелник Никола Дашић посетио "Застава оружје"

Градоначелник Крагујевца  Никола Дашић обишао је данас ’’Застава оружје’’, фабрику која броји  преко 2500 радника чији су производи препознатљиви и одговарају захтевном светском тржишту.

Застава оружје је фабрика која је у највећој мери обликовала развој Крагујевца и учинила га првим индустријским центром на Балкану. Као таква има традиционлану вредност која се везује за крагујевачко биће. Веома сам задовољан оним што сам данас видео. Обишли смо производњу, развој и радионицу у којој се гравира још увек на стари занатски, уметнички начин, рекао је градоначелник Дашић.

Представници града градоначелник Дашић и Предраг Стевовић члан Градског већа са својим домаћинима, руководством фабрике, генералним директором Младеном Петковићем, извршним директором Душаном Обрадовићем, обишли су погоне производње ловачког и спортског оружја, штанцовања и гравирницу.

Овде је центар развоја фабрике, одавде потичу сви пројекти који се даље кроз фабричке функције финализују до корисника, купца. Преко две и по хиљаде радника ради у Застава оружју а велики спектар производа од ваздушне пушке преко  војног програма, аутоматских пушака, пушкомитраљеза  до карабина и осталог ловачког програма извозе се широм света, каже Зоран Тодоровић, руководилац развоја производа  и истиче да је производни процес и током пандемије одржао, те да се уз поштоване  противпандемијске мере  и није дозволило да се заустави  производња.

Производи савременог војног наоружања – спортско и ловачко наоружање„Застава оружја“, препознатљиви су на захтевном светском тржишту. План будућег развоја фабрике заснива се на новим технологијама, модернизацији постојећег производног програма, повећавању производње, подмлађивању кадра.

 

Извор: Град Крагујевац