Вести

Градоначелник Никола Дашић обишао радове у школи Милоје Симовић у Драгобраћи

Градоначелник Никола Дашић обишао је данас радове на енергетској санацији ОШ Милоје Симовић у Драгобраћи, за које је Министарство просвете определило пет милиона динара. Поред тога, школа је добила и 55 нових рачунара.

Образовање је стуб сваког друштва и зато се трудимо да свим ђацима, како у граду тако и на сеоском подручју обезбедимо једнаке услове за школовање, поручио је градоначелник Никола Дашић. Велико ми је задовољство што сам баш данас, 1. септембра у овој школи. Поред свих радова који се овде изводе, уз помоћ ресорног министарства, још је лепша информација да је школа потпуно опремљена рачунарском опремом.

Има још доста школа на територији града где улажемо напор да услове за рад и наставу доведемо на завидан ниво. У школи Мирко Јовановић у току је енергетска санција објекта. То је четврти пројекат који град реализује у сарадњи са Министарством рударства и енергетике. Пре тога, радови су обављени у школама Радоје Домановић, Станислав Сремчевић и Прота Стеван Поповић у Чумићу. Из буџета града обезбеђена су средства за реконструкцију фискултурне сале у Средњој стручној школи која је ових дана предата на употребу. Средства смо издвојили и за реконструкцију фискултурне сале у ОШ Јулијана Ћатић у Страгарима. Ових дана предат је на употребу и реконструисан отворени терен за мале спортове поред школе Сретен Младеновић у Реснику. Мислим да смо направили озбиљан помак када је образовање у питању и да се то види и осећа, оценио је Дашић.

Осмогодишњу школу Милоје Симовић у Драгобраћи, као и два издвојена одељења у Дреновцу и Голочелу похађа близу 300 ђака. Заменом столарије и новим рачунарима значајно је унапређен процес образовно васпитног рада, истакао је директор Драгољуб Видојевић. Радови на побољшању енергетске ефикасности приводе се крају. Столарија је замењена у учионицама на првом спрату и у наставничкој канцеларији. Остало је још 15 посто радова, у пар учионица што ће у сарадњи са локалном самоуправом бити веома брзо решено, тако да ће у школи бити значајно топлије и пријатније за рад.