Вести

Градоначелник Никола Дашић обишао породицу Матић из Љубичевца

У дворишту породице Матић из села Љубичевац код Страгара, којој је у пожару изгорела породична кућа, велика моба. Згариште је очишћено, а од грађевинског материјала који је пристигао као донација, комшије и пријатељи зидају већ нову кућу. Породицу Матић данас је посетио градоначелник Никола Дашић са сарадницима.

 

Све што смо по закону могли да пружимо од помоћи, то смо урадили како би породица премостила овај период. Преко Црвеног крста и Центра за социјални рад, поред новчане помоћи понуђен је и смештај у једном од градских станова, али породица Матић није желела да напусти своје огњиште. Тамо где ми не можемо да помогнемо, а реч је о грађевинском материјалу, помоћи ће део привредника које смо контактирали и одзив је заиста добар, казао је градоначелник Дашић.

 

Драго ми је што читава заједница подржава овог човека и његову породицу. Кажу да су то дивни људи, веома поштени и добри који су одшколовали четворо деце у граду, управо овде са ових рудничких масива, јер не могу другачије да опишем на којој се висини и где налази ова кућа. Драго ми је што се боре и даље, што нису клонули духом и на крају ће имати нови, модернији и лепши смештај.

 

Чланови породице Матић тренутно се налазе у старој трошној кући. Немамо никакве услове, скоро ништа од ствари, све је изгорело. У помоћ су притекли сви људи добре воље, али није било могуће савладати пожар. Неприступачан пут био је непремостива препрека и за екипе ватрогасно спасилачке бригаде. Али, идемо даље, кажу Матићи. Нова кућа се већ увелико гради.

 

Добри људи од Крагујевца па до Аранђеловца притекли су у помоћ, прво је багером прокрчен пут, а део средстава који смо прикупили од комшија и пријатеља, искористили смо за градњу куће до прве плоче. Ако не буде снега, брзо ће бити готово, каже Драган Матић.