Вести

Градоначелник честитао будућим првацима

На адресе 1800 породица будућих ђака првака са територије града Крагујевца данас су отпремљене позивнице за полазак у школу. У питању је честитка градоначелника Радомира Николића за један од најважнијих корака у животу, полазак у први разред.

Поред честитке будући прваци ће добити и извод из матичне књиге рођених - рекла је Слађана Радисављевић, помоћник градоначелника за образовање и надзор над инвестицијама у ванпривредним делатностима.

Акција локалне самоуправе под називом “Хоћемо ли у школу“ већ осму годину заредом радује малишане, будуће прваке и њихове родитеље достављајући им на кућну адресу честитку и документа потребна за упис у први разред основне школе. Полазак у школу је један од најлепших и најважнијих тренутака у животу сваке породице, а локална самоуправа на симболичан начин жели да искаже бригу и разумевање за родитеље и њихове прваке.

Акцију је, као и сваке године, локална самоуправа спровела у сарадњи са Полицијском управом Крагујевца која је обезбедила неопходне податке о броју и адресама будућих првака.