Вести

Град Крагујевац и Смак приредили незабораван спектакл за Ђурђевдан

Крагујевчане свих генерација, на платоу испред зграде Градске управе окупио је концерт легендарне крагујевачке групе Смак који је организован у оквиру обележавања Дана града. После традиционалног ђурђевданског ватромета који је почео у 21 сат, концерт су својом промотивном вожњом кроз град најавили чланови  Мото клуба Смак. Потом су се са бине зачули звуци гитаре Радомира Михајловића Точка и публика се присетитила и уживала у безвременим хитовима и песмама Смака.

Концертом који је трајао више од три сата, легенде рока одушевиле су више од 30 000 гледалаца на препуном Тргу слободе испред зграде Градске управе који су певали заједно са њима. У публици су биле све генерације, а осим Крагујевчана на концерту су били и гледаоци из бројних градова Србије, чак и странци, који су дошли у Крагујевац да уживају у хитовима Улазак у харем, Шумадијски блуз, Црна дама, Даире, Професор, Сателит….

Публика се разишла нешто после поноћи уз бис Улазак у харем, Блуз у парку, Људи није фер и Плаву песму. Била је ово незаборавна ђурђевданска ноћ и спектакл који се не пропушта, само су неки од коментара који су се могли чути међу публиком.

Као предгрупа наступио је крагујевачки бенд који негује рокенрол звук – Епилог. Иначе, ретроспективном изложбом архивске грађе, у Дому омладине обележена jе 50. годишњица групе Смак.

Вечерас, 7. маја на бини испред зграде Градске управе од 20.00 сати празнично славље се наставља наступима крагујевачких група – Шпајз, Fractal, Darkshines, Јелене Томашевић, Освајача и Агате.

Трећи дан обележавања Дана града на тргу испред зграде Градске управе, у недељу 8. маја обележиће концерти музичара нешто другачијег звука, популарнијег код млађе генерације. Наступаће DJ Silent, Pablo, Green room Crew, MC Bahata, All in, Škabo, Steffan, Kima, Sashka Yanx, Devito.

 

 

 

Извор: kragujevac.rs