Вести

Гостовање градоначелника Крагујевца Николе Дашића у емисији "Епицентар"

 

Власт се осваја на изборима, а не притиском на улици. Да не би радили у таквим околностима решили смо да изађемо на децембарске изборе и проверимо свој статус код грађана. Протести не само да блокирају саобраћај и малтретирају грађане, већ злоупотребљавају и Ђачки трг. То је постало замарујуће и скреће пажњу са великих пројеката којих итекако има.

Поносан сам на све што је урађено у претходне три године али је тешко све побројати – од замене котлова на угаљ котловима на гас, захваљујући разумевању председника Републике и помоћи државе, преко Палате правде, Дата центра, 970 станова за припаднике служби безбедности, Центара изврсности. Отворили смо Трг омладине на коме се налазе скулптуре Смака, а ускоро отварамо и Трг војводе Радомира Путника.

У овом мандату доста пажње поклонили смо приграду и селу, центар града је тек сада дошао на ред. Поносан сам на то што екипе ЈКП „Шумадије“ раде истим темпом још од 2020.године и тако сваке наредне године све до данас.

Привремени орган који ће бити именован, чине председник и четири члана, а Град ће у том периоду до избора, функционисати као до сада.

То значи да велики број пројеката значајних за развој Крагујевца неће стати. Мислим на северну обилазницу, стадион Чика Дача, реконструкцију и изградњу Универзитетског клиничког центра, изградњу Иновационог дистрикта.

У просторни план посебне намене за ауто пут Вожд Карађорђе додата је и брза саобраћајница Топола – Крагујевац, истакао је градоначелник Дашић. На тај начин наш град постаје атрактивнији, а уједно је обезбеђена и озбиљна саобраћајна комуникација ка свим путним правцима.

 

Извор: Град Крагујевац