Вести

Формиран Привремени орган града Крагујевца на чијем је челу Никола Дашић

Председник Привременог органа града Крагујевца је Никола Дашић, а чланови су Мирослав Петрашиновић, Предраг Стевовић, Ивица Момчиловић и Ивица Самаиловић.

Суштина Привременог органа, који је формирала Влада Републике Србије је да све функционише као и у редовним околностима. Он ће своју функцију обављати у име законодавне и извршне власти све до избора нове Скупштине и градоначелника града Крагујевца и у том смислу су за део тима изабране одговарајуће колеге. Део оних који сада више нису на позицијама, а реч је о вредним људима, биће укључени у различита радна тела, јер је најбитније да се не примети одсуство редовних органа власти, рекао је Никола Дашић, председник Привременог органа града Крагујевца, по завршетку прве седнице овог органа.

На првој седници донет је Пословник Привременог органа Града, именован секретар, донета решења о престанку мандата одборника Скупштине града, престанку функције председника и заменика председника Скупштине града, градоначелника и заменика градоначелника, престанку мандата функција чланова Градског већа, помоћника градоначелника, Административног одбора и донета решења о образовању и именовању чланова Комисије за кадровска, административна питања и радне односе као и образовању и именовању чланова Савета за координацију рада са јавним предузећима, јавним службама и привредним друштвима чији је оснивач Град.   

 

Извор: Град Крагујевац