Вести

Енергетику и нова постројења обишла је министарка Ирена Вујовић

Градоначелник Никола Дашић данас је са министарком заштите животне средине Иреном Вујовић и високим представницима Европске банке за обнову и развој обишао погоне Енергетике у Крагујевцу, уз чију је помоћ и у кратком року модернизована градска топлана.

У оквиру инвестиције вредне 18 милиона евра високо загађујући котлови на угаљ стари 50 година, замењени су котловима на гас, а Крагујевац се коначно ослободио једног великог загађивача.

Ефекти су сјајни. Имали смо прилику да чујемо од директора Енергетике да су ПМ честице и сумпор диоксид потпуно елиминисани. Оно што је најважније је што можемо да чујемо од наших суграђана, посебно оних који живе у најугроженијим деловима града да су презадовољни и да више не морају да брину о квалитету ваздуха који удишу њихова деца.

Велики је добитак за наш град. Неизмерна захвалност председнику државе Александру Вучићу који је на нашем првом састанку схватио непоходност тога да се Крагујевчани спасу чађи, а с друге стране Министарству за заштиту животне средине и министарки Ирени Вујовић  где смо изузетно ефикасно и брзо успели да реализујемо овај пројекат, Хвала свима на томе, казао је градоначелник Крагујевца Никола Дашић.