Вести

Други отворени пријем грађана код градоначелника Крагујевца Николе Дашића

 

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић, данас је организовао други пријем за грађане који је почео у поподневним сатима.

На разговор са првим човеком Крагујевца данас се пријавило око 90 грађана који су желели да реше неке од комуналних, имовинских. здравствених проблема, али и проблеме финансијске несигурности због губитка посла.

Теме су углавном сличне као и на прошлом пријему. Посао, асфалтирање улица за шта  је потребно да се преко савета месних заједница уврсте у приоритете. Што се тиче посла, тамо где можемо да посредујемо, да проследимо CV Националној служби за запошљавање или приватним компанијама које послују у Крагујевцу, то ћемо и учинити.

Има и комуналних проблема. Негде помогнемо одмах, нађемо решење, негде не успемо одмах, али ћемо се потрудити да нађемо решење.Када је реч о здравственим и социјалним проблемима, упућујемо људе и на надлежне институције јер се често дешава да грађанин није информисан која је то права адреса где може да реши свој проблем, где може да добије бесплатну правну помоћ, социјалну помоћ, статус заштићеног потрошача у ЕПС-у итд.

Оно што је интересантно за данашњи дан је да смо на пријему имали грађане из околних општина који су решили да дођу у Крагујевац да попричају са мном и да покушају да реше свој проблем – казао је Дашић.

Пријем је, као и претходни, организован без претходног заказивања како би се свим заинтересованим грађанима омогућило да изнесу своје ставове, сугестије или поставе питање. Пријему су присуствовали и најближи сарадници градоначелника из области за које су се грађани највише интересовали током претходног пријема.

Прошли пут градоначелник је током 11 часова разговарао са више од 160 грађана Крагујевца.

 

Извор: Град Крагујевац