Вести

Демонстрација силе и моћи Градске власти над грађанима насеља Аеродром

Насеље Аеродром је заокружена целина у грађевинском и архитектонском смислу од 1982. године и намеће се логично питање, одакле после тридесет и више година потреба да се његове зелене површине претворе у бетон, а потврђено добар концепт наруши? Новим предлогом Плана детаљне регулације насеља Аеродром актуелна градска власт на седници Скупштине града заказаној за 22.11.2013.год. жели да својом одборничком већином демонстрира моћ и ароганцију према више од 6000 житеља насеља Аеродром и усвоји овај предлог како би га учинили оперативним. При томе су фингирали податке, одговоре на преко 480 примедби грађана срочили у облику празних обећања, а план у слободној интерпретацији, за потребе тренутка ад хок изменили што правно нема никакву вредност. Конкретно:

- Нетачно представљање површине; повећали за око 8 хектара, тиме изграђеност износи 104 стана/ха а стварна је око 190 станова/ха,

- обећали су да ће проширити дечје обданиште надоградњом – немогуће јер је надоградња већ учињена,

- обећали су довођење топлотне енергије са главног вода – пројектом је регулисано узимање од суседних зграда,

- прикључак воде учинити на главни вод – пројектом је регулисано узимање од суседних зграда,

- игралишта за недефенисане спортове, врло чудних димензија, планирали су само 7,5м од прозора зграда и 1м од стаза за пешаке

- фекалну канализацију прикључују на канализацију опредељену за постојеће објекте,

- примарна здравствена заштита – тренутно у амбуланти ординира медицинско особље у тешким услвима а број пацијената је огроман. Обећали су проширење капацитета за 100% али без објашњења како а то значи нереално и неозбиљно.

Ако сублимирамо, сваки сегмент живота у насељу Аеродром је дотакнут и уназађен, а људско достојанство погажено. Сличан план је Републички инспектор поништио прошле године иако је градска власт покушала приватно лице да уведе у посед чак и уз асистенцију полиције. Да ли се ово ради за истог приватника?

ГО СНС и одборничка група СНС су на страни грађана насеља Аеродром. Дошло је крајње време да се ароганција и бахато понашање градске власти заустави. Позивамо све слободно мислеће, карактерне и племените одборнике да покажу основну људску особину и буду уз људе, а не власт-тиме што ће гласати против усвајања овог „документа“.

Градски одбор СНС
У Крагујевцу,
21. 11. 2013.