Вести

Деца из вртића "Црвенкапа" посетила Градску управу

У оквиру обележавања 74. годишњице рада Предшколске установе „Нада Наумовић“, група деце предшколског узраста из вртића „Црвенкапа“ са својим васпитачима посетила је данас зграду Градске управе. Предшколци су се најпре сусрели са градоначелником, Николом Дашићем где су имали прилику да поставе питања градоначелнику, да се фотографишу у његовом кабинету као и да му уруче писмо са молбом да подржи једну малу иницијативу која је потекла из њиховог вртића. Након сусрета са градоначелником, њихов домаћин, председник Скупштине града, Мирослав Петрашиновић провео их је кроз зграду Градске управе и одговарао на њихова питања.

Након ове посете, у сали Скупштине града одржана је радионица под називом „Растемо заједно у нашем граду“ у организацији ПУ „Нада Наумовић“ којој су осим руководства и запослених ове установе присуствовали и представници града.

Желим да се захвалим што сте нам данас омогућили да још једанпут будемо свесни сврхе због које смо ми овде, шта је то што радимо и за кога радимо. То је био мој главни утисак данашње посете деце и васпитача из ПУ „Нада Наумовић“. Оно што је други утисак је да су деца васпитана, културна, одмерена у питањима, коментарима и да се види да се са њима ради. Ви им дајете основу, темељ, а када се постави добар темељ онда и оно остало што се надограђује буде добро и квалитетно. Деца која су нас данас посетила била су радознала, имала су пуно питања за градоначелника и за мене, занимала их је витрина са протоколарним поклонима који су изложени у згради Града, разговарали смо о грбу Града Крагујевца, обишли су салу Скупштине града у којој се одржавају седнице, затим су се сусрели са матичарима који су им причали о послу који обављају. Мислим да обострано носимо лепе утиске након ове посете – казао је Мирослав Петрашиновић, председник Скупштине града.

Милка Симић, директорка ПУ „Нада Наумовић“ истакла је да је посета деце Градској управи организована у оквиру пројекта „Мој град“ у оквиру кога малишани упознају свој град из различитих перспектива што им даје подстицај да и сами истражују, уче и буду креативни. У овој предшколској установи тренутно се реализује и пројекат под називом „Године узлета“ у сарадњи  са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и Уницефом. Овај пројекат има за циљ препознавање значаја предшколског доба и раног развоја у развијању способности за целоживотно учење.

Наша установа је јуче прославила свој рођендан. Јубилерану, 75. годину започињемо радно. Днашња радионица је једна у низу које ће наша установа организовати у наредном периоду са представницима установа, институција, организација, удружења, са свима који на било који начин подржавају децу, њихов развој, одрастање и учење. Циљ тих радионица је упознавање локалне заједнице и сензибилисање јавности за нову концепцију предшколског васпитања и образовања – каже Милка Симић.

 

 

 

Извор: kragujevac.rs