Вести

Дашић званично предао на употребу спортска игралишта код Соколане

Обновљена и изграђена по највишим стандардима спортска игралишта код Соколане у Старој радничкој колонији градоначелник Крагујевца Никола Дашић званично је предао на употребу спортским клубовима, удружењима, младим спортистима и свим суграђанима који своје слободно време проводе бавећи се спортом. Поред директора предузећа, представника града и Колонаца, предаји терена присуствовао је некадашњи кошаркашки репрезентативац, Крагујевчанин  Рашко Катић.

О значају и правој вредности овог пројекта говоре осмеси наших грађана који су данас овде, младих и деце који играју баскет и фудбал, али и будућих генерација које ће на овим теренима да одрастају. Спортска игралишта су веома битна јер окупљају младе који  своје прве спортске кораке праве на игралиштима у свом насељу, уз лопту или било који други спорт али сколоњени са улице и са интересовањима за здрав живот и спорт. Нама је приоритет да сваки део града или насеље добије спортско игралиште, игралиште за децу и парк. Недавно смо у Ердечу отворили игралиште за малишане, планирамо да наставимо у том правцу, очекујемо да ће предузеће Шумадија д.о.о. Крагујевац успети да уради све оно што имамо у плану, рекао је градоначелник Крагујевца Никола Дашић.

За реконструкцију и изградњу фудбалског и копшаркашког игралишта и уређење парка код Соколане, уложено је преко 8 милиона динара. За ограде спортских терена, израду и постављање голова за мали фудбал и рукомет и кошаркашке конструкције за баскет 3×3, утрошено је око 2,5 милиона динара, док је за асфалтирање игралишта, стаза и постављање парковског мобилијара издвојено 6 милиона динара. Извођачи радова су градска предузећа Шумадија д.о.о. и ЈКП Шумадија Крагујевац.

Једно од првих игралишта које сам посетио било је ово у Старој радничкој колонији, чувено игралиште које деценијама уназад окупља велики број спортских организација и удружења, младе спортисте и децу. Дуго се у ове терене није улагало и више је било поцепаних лопти и патика на теренима него праве игре, рекао је Предраг Стевовић, члан Градског већа за спорт. Ови терени су били међу приоритетима и озбиљно смо приступили њиховој изградњи по највишим стандардима какве наши суграђани и заслужују. Град шаље снажну поруку да мислимо на сву децу у нашем граду и да желимо да развијемо спортску инфраструктуру којом ће сваки део града или насеље добити своје спортске терене и дечија игралишта. Очекујем да ће се на овим теренима одигравати велики спортски сусрети, рекао је Стевовић.

На територији Месне заједнице Стара радничка колонија постоји и неколико школица спорта, у Соколани се одржавају тренинзи каратеа, гимнастике и атлетике, а на теренима испред свакодневно тренинзи фудбала и кошарке. Слободно време на игралиштима и у парку код Соколане проводи велики број младих али и старијих суграђана.