Вести

Дашић: За асфалтирање у Кутлову град издвојио 3,7 милиона динара

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић са својим сарадницима присуствовао је завршним радовима на асфалтирању пута у селу Кутлово засеоку Синђелићи. Ради се о путу дужине 395 и ширине 3 метара за шта је утрошено 210 тона асфалтне масе, укупне вредности нешто више од 3, 7 милиона динара. Пре асфалтирања ЈКП Шумадија извршила је припремне радове, скидање површинског слоја тампона, насипање каменим материјалом и ископ канала у дужини од 220 метара, а постављено је и 6 метара бетонских армираних цеви за пропуст.

Трудимо се да током читаве године а нарочито током грађевинске сезоне изградимо што више инфраструктуре, нарочито на сеоском подручју где људи на асфалт испред својих кућа чекају дуго, рекао је градоначелник Никола Дашић. Ово је једна од најлепших страна посла којим се бавим, када видите осмех на лицима људи, а изградња сеоске инфраструктуре је прека потреба свих људи који живе на селу.

Кутлово је једно од мањих села на 15 километара од Крагујевца према Горњем Милановцу, има око 250 становника  у седамдесетак домаћинстава.

Светислав Синђелић, мештанин овог села каже да је нема речи којима би се описао значај асфалтираног пута у селу. Сеоски путеви су пуни прашине а у кишно и зимско време непроходни због блата и бара и асфалтирање има неописив значај. Наше село има много школске деце али и за све мештане, ово значи нови живот, каже Синђелић и истиче да свега овога не би било да нисмо имали разумевање представника локалне самоуправе и градоначелника Николе Дашића који је претходно долазио и лично се уверио са којим се проблемима суочавамо овде у селу када су путеви у питању, рекао је он и захвалио се у име свих мештана јер на асфалт чекају више деценија.

 

 

 

Извор: kragujevac.rs