Вести

Дашић: У нашим клубовима данас играју крагујевачка деца

Крагујевац, 16.06.2020 – Први на листи Српске напредне странке „Александар Вучић – За нашу децу.“ Никола Дашић у разговору са мештанима Илићева, Маршића и Кормана на отвореним спортским теренима у овим насељима, подсетио је каква је била ситуација у крагујевачком спорту пре шест година, а каква је данас.

„Готово да нас у граду није дочекала ниједна млада селекција. Младе деце није било у спорту, клубови су били удружења грађана, док је данас ситуација потпуно другачија. Данас имамо јасну причу, да је Град власник свих клубова и зна се ко тај посао води и ради, нема више договарања на братској основи и нема више куповине играча који имају шипку у нози, а за које се зна да годину дана нече изаћи на терен“, рекао је Дашић.

Он је истакао да данас сви клубови фукнционишу на здравим ногама са својим школама спорта и крагујевачком децом, која поред тога што тренирају у Радничком, имају и друге бенефите.

„У нашим клубовима данас играју крагујевачка деца, не постоји клуб у граду који нема младе мушке и женске селекције. Поред тога у оквиру свих клубов у Спортском привредном друштву Раднички данас имамо бесплатне школе спора, бесплатне часове језика за сву децу која тренирају. Имамо и бесплатне припреме за полагање пријемних испита, тако да мислим да је данашњи спорт оријентисан ка младима, у правом смислу, ка Крагујевчанима“, истакао је Никола Дашић.

  

Према речима Ивана Марковића, дугогодишњег кошаркашког тренера Радничког, данас је ситуација у спорту потпуно другачија, јер се, како каже, крагујевачка деца враћају на терен.

„У односу на оно што је било, данас је много боље. На првом месту имамо СПД Раднички које се враћа на старе стазе и што је најбитније постаје прави крагујевачки бренд. Видите сада да смо расадник талената, а што је важно деца се враћају на терен, завређују пажњу, и спорт постаје права Крагујевачка прича. Надамо се да ће клубови да напредују из године у годину и да ће улазити у виши ранг. Надам се да ће СПД Раднички имати представнике у сваком спорту у највишем рангу, од кошарке, рукомета, одбојке и ватерпола. Такође, чули смо од председника Вучића јако лепу вест, да ћемо добити најмодернији стадион у овом делу земље, а и на Балкану који ће примати 20.000 људи што је лепа прича за ФК Раднички и за град Крагујевац“, казао је Марковић.