Вести

Дашић: Топли радијатори заменили бубњаре у школи у Малим Пчелицама

Градоначелник Никола Дашић и члан Градског већа за образовање, Душан Алексић, обишли су данас ОШ "Драгиша Михаиловић" у Малим Пчелицама у којој су завршени радови на модернизацији система грејања, односно прелазак на грејање на гас. Школски објекат издвојеног одељења ове школе у Малим Пчелицама изграђен је 1985. године од када се учионице греју пећима на чврсто гориво које ће ускоро заменити топли радијатори.

"Коначно смо дошли у ситуацију да и у овој школи можемо да изведемо прелазак на гас, инсталирани су котлови, одрађена комплетна инсталација, постављени радијатори и ових дана се очекују прикључци и пуштање у рад. Ученици ће имати много боље услове, неће бити загрејане само просторије у којима су пећи, него комплетан објекат. То је нешто што тежимо да спроведемо у свим, мањим или већим школским објектима у граду, да живимо у складу са нормама и стандардима 21. века",рекао је Дашић.

Душан Алексић, члан Градског већа за образовање истакао је да вредност радова у овој школи износи око 1,5 милиона динара, без цене прикључака. Радови на модернизацији система грејања тренутно се изводе у још две школе, у Грошници и у Реснику. У школи у Реснику завршено је пројектовање система грејања на чврсто гориво, јер не постоји могућност прикључка на гас.

"Желим да изразим велику захвалност за разумевање локалној самоуправи и градоначелнику Николи Дашићу. Ово је школа коју тренутно похађа 120 ученика и која редовно уписује идентичан број првака. За нас је ово свечани и велики дан. Надамо се да ће у наредних десетак дана прикључак бити завршен и да ћемо имати топле учионице, ходнике, холове. У претходном периоду, замењена је столарија и урађена спољна фасада, учионице су реновиране, тако да идемо у корак са временом и захтевима наставе", рекао је Далибор Тврдишић, директор ОШ "Драгиша Михаиловић".

 

 

 

Извор: kragujevac.rs