Вести

Дашић са сарадницима обишао МЗ Ердеч

Данас је са сарадницима обишао насеље Ердеч градоначелник Никола Дашић, где је у ОШ „Доситеј Обрадовић“ у току реконструкција дела крова и припрема за почетак нове школске године. Иако запослени и ученици веома добро одржавају школу, која је почела рад школске 89/90. године, град је из буџета издвојио 4,2 милиона динара да се замени дотрајали део крова и уради изолација.

У непосредној близини школе град је уступио локацију за изградњу новог државног вртића, капацитета 270 места, који радимо у партнерству са Министарством просвете. Уговор је потписан крајем марта, али се са радовима неће кренути пре јесени.

Обишао је и локацију на којој је 2021. године предата на употребу дечије игралиште, које је после само годину дана употребе, потпуно уништено.

Иако је било планирано да радови на постављању репарираног дечјег игралишта почну у петак, уз сугестије мештана Ердеча договорено је да се игралиште за малишане премести на безбеднију локацију у оквиру школског дворишта, а на месту где је било игралиште житељи овог насеља добиће мали трг.

Обишао је и цркву у Ердечу где се изводе радови на уређењу прилаза и партерног дела цркве. 

 

Извор: Град Крагујевац