Вести

Дашић присуствовао завршетку радова на реконструкцији и уређењу паркиралишта у центру града

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић са сарадницима присуствовао је завршетку радова на реконструкцији и уређењу паркиралишта у центру града између улица Саве Ковачевића, Зорана Ђинђића и Срете Младеновића.

"Много је разлога због којих су се продужили радови на асфалтирању и уређењу унутар блоковског партерног паркинга у самом центру града", истакао је Дашић.

"Био један од оштећенијих паркинг простора у овом делу града и радови су се одужили али ево стигли смо да га завршимо у овој години поред комплетног паркинг уређења у Улици Воје Радића у Колонији. Вредност инвестиције је нешто више од 7,5 милиона динара за уређење партера, асфалтирање, осветљење и ЈКП Водовод и канализација имало је интервенцију у свом делу радова у износу од 6,5 милиона, што није мали износ. С обзиром на то да се ради о паркингу у самом центру града било је јако важно да се уради квалитетно", рекао је Дашић.

Услед оштећења насталих временом због коренског система дрвећа и атмосферских прилика, овај паркинг је био у веома лошем стању што је утицало на безбедно и нормално паркирање. ЈКП Шумадија Крагујевац са радовима на реконструкцији вануличног паркиралишта у центру почело је у септембру. Након припремних радова на ископу, посипања каменог материјала, постављања ивичњака, кишне канализације са уградњом сливних решетки за одвод површинске воде, поред асфалтирања припремљене површине, урађено је превезивање стубова расвете, као и обележавање хоризонталне сигнализације и данас су 54 паркинг места предати на коришћење грађанима строгог центра града

"Задатак за реконструкцију оваквог платоа од 1 500 квадрата испоставио се захтевнији него што смо очекивали, jер нисмо могли да претпоставимо који ће све радови бити потребни. Разлог томе је више имаоца јавних овлашћења који морали да буду укључени у реконструкцију. Испод асфалта на веома малој дубини постављена је мрежа каблова и цеви са не тако добро мапираним трасама и зато смо морали да укључимо Електродистрибуцију, Телеком, ЈКП Водовод и канализацију. Такви припремни радови су заправо и били најзахтевнији али службе ЈКП Шумадија успешно су координирале са свим службама ових предузећа као и са завршним радовима обележавања паркинг места, јавне расвете, постављања ивичњака, сливника, уређења дрвореда и нових садница и данас су грађани ужег центра града добили један модеран и уређен паркинг", рекао је Марко Вујновић, директор ЈКП Шумадија.

 

 

 

Извор: kragujevac.rs